Cupping

Uitleg over cupping

Bij cupping worden er verschillende cups op de huid geplaatst en vastgezet door de cups vacuüm te zuigen. Deze methode kan op verschillende gebieden worden toegepast, denk aan nek- en of schouderklachten, lage rugpijn of knieklachten. Bij cupping massage gebruik ik olie op de huid zodat ik d.m.v. de cups makkelijker over de huid kan masseren, dit kan ik doen met verschillende soorten cups, plastic, siliconen of met glazen cups die ik vacuüm trek door middel van vuur. Bepaalde zones aanpakken zoals de armen en de benen voor vermindering van cellulitis is ook mogelijk. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen, waardoor blokkades worden opgeheven. 

Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping heel sterk is, heeft het een diepe werking. Door de druk van het vacuüm en het trekken van de huid, ontstaan er na de behandeling ronde vlekken die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken verdwijnen ze vanzelf binnen ongeveer een week. Langer kan het ook duren, dit is afhankelijk van hoe donker de plekken zijn geworden. Ook kunnen de gecupte plekken beurs aanvoelen.  

Omdat er bij cupping afvalstoffen vrijkomen, kan het zijn dat je je na een behandeling moe voelt of juist heel energiek. Er kunnen blauwe plekken of tintelingen optreden in de behandelde gebieden. Als je last had van specifieke klachten kunnen deze meteen verminderen of juist eerst even erger worden. Het belangrijkst is dat je de processen die gaande zijn in je lichaam zo goed mogelijk ondersteunt.

 Drink na de behandeling voldoende en houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen. Rust na de behandeling ook altijd goed uit. Na een week of twee kun je de behandeling als je wilt herhalen. 

Afspraak maken?

U kunt via de knop hier onder een afspraak inplannen op: woensdag en donderdag van 08:00 uur tot 20:00 uur
en zaterdag op aanvraag .