Moxa

Uitleg over moxa

Een behandeling met moxa is een warmtebehandeling, pijnloos. Moxa is een ander woord voor gedroogd bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Bijvoet is een kruid dat al duizenden jaren overal ter wereld wordt gebruikt vanwege zijn verwarmende werking. Energie gaat weer stromen. Moxa kan gebruikt worden om, net als bij acupunctuur, de circulatie van qi en bloed te bevorderen. Een acupuncturist kan hiervoor kiezen als er pijn is door stagnatie of als er teveel koude is. 

Moxa therapie wordt al 3000 jaar ingezet in China. Moxa therapie helpt bij diverse kwalen: van immuun problematieken, digestieve problemen, menstruatieklachten of pijn.  

De Moxa stick 
Een moxa stick is een dikke sigaar die smeult terwijl hij boven de huid heen en weer of naar een punt toe wordt bewogen. Uiteraard raakt de sigaar de huid niet. Vrouwen met een baby in stuitligging kennen de moxa stick misschien wel. Dagelijks de buitenhoek van de nagels van beide kleine tenen met moxa verwarmen kan het kindje aanzetten tot draaien. Ga daarvoor altijd naar een goed opgeleide acupuncturist en overleg met je verloskundige of arts. 

Moxa op de naald 
Dit is een methode waarbij een stukje van een dunne moxa sigaar over de acupunctuurnaald wordt geschoven en aangestoken. De warmte wordt via de naald diep in de huid of spier gebracht. Ook hier raakt de moxa de huid niet. 

Bolletje Moxa 
Soms wordt een klein bolletje moxa direct op de huid gelegd en aangestoken. Zodra jij de warmte begint te voelen, neemt de acupuncturist met een snelle beweging het bolletje weg. 

Moxa lamp 
Wie geen zin heeft in de rook van het smeulende kruid kan een moxa lamp gebruiken. Daarmee kan een hele zone diep worden verwarmd.      

Afspraak maken?

U kunt via de knop hier onder een afspraak inplannen op: woensdag en donderdag van 08:00 uur tot 20:00 uur
en zaterdag op aanvraag .