Over mij

Over mij

Meer over mij
Michelle Heemskerk

Na mijn Havo ben ik opgeleid tot kleermaker en later tot Binnendienstadviseur Particuliere Verzekeringen. Een aantal jaren geleden merkte ik, dat ik lichamelijke klachten kreeg van bepaalde voedingsmiddelen en door stress. In die tijd las ik over voeding en gezondheid en kwam ik erachter dat ik maar weinig wist over het functioneren van het menselijk lichaam. Dat was dan ook reden dat ik mijn diploma Westerse Medische Basiskennis haalde in 2018. In datzelfde jaar werd er ook verteld over TCM (Traditional Chinese Medicine), een gezondheidszorg waarbij de relatie tussen lichaam en geest en je omgeving heel belangrijk is.  

Zo’n 4 jaar geleden besloot ik me in te schrijven voor de BVO (Basis Vak Opleiding) bij de Qing-Bai Academie te Amersfoort. Ik was zo enthousiast geworden na een jaar theorie, dat ik me daarna gelijk heb ingeschreven voor de praktijkopleiding Acupunctuur. En na het behalen van mijn acupunctuurdiploma, besloot ik direct om nog een jaartje door te leren. De opleiding Tuina (twiena) Therapie voor Acupuncturisten was een mooie aanvulling op de Acupunctuurbehandelingen.

De laatste 2 jaar heb ik naast mijn opleiding ook de nodige bijscholingen gevolgd voor verdieping van de stof. Dit jaar en het komende jaar staan er weer een paar leuke bijscholingen op het programma.